România estimează o creștere moderată a prețurilor în industria prelucrătoare și construcții

 In General
  • Relativă stabilitate a activității în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii 
  • Relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii
  • Creștere moderată a prețurilor în industria prelucrătoare, construcții și servicii

Industrie prelucrătoare
În cadrul anchetei de conjunctură din luna ianuarie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural  -3%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se estimează scădere (sold conjunctural -17%).  Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -3% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

Construcţii
Potrivit estimărilor din luna ianuarie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, scădere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural -9%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +11%).

Comerţ cu amănuntul
În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de  relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +1%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +9%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%).  Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%).

Servicii
Conform estimărilor din luna ianuarie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural -2%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +6%).

Recommended Posts

Opiniile sunt apreciate