Am pornit linia de vopsire. Oferim servicii de vopsire în câmp electrostatic.

Vopsirea în câmp electrostatic este un proces de aplicare a unei vopsele pulbere pe o suprafață metalică. Vopseaua pulbere este o pulbere fină, formată din particule de pigment și liant. Particulele de vopsea sunt încărcate electric, iar suprafața metalică este, de asemenea, încărcată electric. Această încărcare electrică determină particulele de vopsea să se atragă spre suprafața metalică, formând un strat uniform de vopsea.

Etapele procesului de vopsire în câmp electrostatic

Procesul de vopsire în câmp electrostatic are următoarele etape:

 1. Pregătirea suprafeței: Suprafața metalică trebuie să fie curată, uscată și fără grăsimi sau uleiuri. Acest lucru se poate realiza prin sablare, curățare chimică sau curățare cu ultrasunete.
 2. Aplicarea vopselei: Vopseaua pulbere este aplicată pe suprafața metalică cu ajutorul unui pistol electrostatic. Pistolul electrostatic încărcă electric particulele de vopsea, iar un jet de aer comprimat le propulsează către suprafața metalică.
 3. Călcirea: Stratul de vopsea este încălzit la o temperatură ridicată, de obicei între 180 și 250 de grade Celsius. Acest lucru determină vopseaua să se topească și să se solidifice, formând un strat dur și rezistent.

Avantajele vopsirii în câmp electrostatic

Vopsirea în câmp electrostatic prezintă o serie de avantaje, printre care:

 • Acoperire uniformă: Particulele de vopsea se atrag spre suprafața metalică, formând un strat uniform de vopsea, fără pete sau denivelări.
 • Rezistența la coroziune: Stratul de vopsea este rezistent la coroziune, oferind o protecție eficientă a suprafeței metalice.
 • Durabilitate: Stratul de vopsea este dur și rezistent, oferind o durată de viață lungă.
 • Eficiența: Procesul de vopsire în câmp electrostatic este eficient, cu un consum redus de vopsea.

Aplicații

Vopsirea în câmp electrostatic este utilizată în diverse aplicații, printre care:

 • Industria auto: Vopsirea în câmp electrostatic este utilizată pe scară largă în industria auto, pentru vopsirea caroseriei, pieselor de interior și de exterior.
 • Industria construcțiilor: Vopsirea în câmp electrostatic este utilizată pentru vopsirea structurilor metalice, a ferestrelor și a ușilor.
 • Industria electrocasnicelor: Vopsirea în câmp electrostatic este utilizată pentru vopsirea aparatelor electrocasnice, cum ar fi frigidere, mașini de spălat și aparate de bucătărie.
 • Industria echipamentelor industriale: Vopsirea în câmp electrostatic este utilizată pentru vopsirea echipamentelor industriale, cum ar fi mașinile-unelte, echipamentele agricole și echipamentele sportive.

Concluzie

Vopsirea în câmp electrostatic este o tehnologie de vopsire eficientă și durabilă, care este utilizată în diverse aplicații. Acest proces oferă o acoperire uniformă, o rezistență la coroziune ridicată și o durată de viață lungă.