Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere, în următoare perioadă

 In General
  • Relativă stabilitate a activității în industria prelucrătoare și comerțul cu amănuntul
  • Relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii 
  • Creștere moderată a prețurilor în în industria prelucrătoare și construcții

Industrie prelucrătoare
În cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural  -1%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimează creștere (sold conjunctural +25%).  Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -3% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

Construcţii
Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -24%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -11%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +7%).

Comerţ cu amănuntul
În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de  relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural 0%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural -1%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).  Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +18%).

Servicii
Conform estimărilor din luna noiembrie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

Recommended Posts

Opiniile sunt apreciate